priprema

  1. Oljuštite luk pa odrežite poklopac. Blanširajte luk u slanoj vodi 8-12 minuta. Polako izdubite glavice nožem tako da ostane rub debljine 1 cm.
  2. Pola izvađenog luka nasjeckajte, a ostalo upotrijebite poslije za nešto drugo. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  3. Tostu uklonite koricu. Narežite kruh na kocke pa izmiksajte. Dodajte ricottu, jaje, žumance i parmezan te izmiksajte u glatku smjesu. Umiješajte nasjeckani luk i začinsko bilje.
  4. Nadjenite tom smjesom izdubljene glavice luka, omotajte s po dvije ploške slanine te učvrstite grančicama ružmarina.
  5. Stavite luk u nauljeni kalup za složenac pa pecite 25-30 minuta u zagrijanoj pećnici, po potrebi prekrijte aluminijskom folijom te ulijte malo vode.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte