priprema

  1. Pomiješajte vodu i maslinovo ulje. Smjesu zagrijte da postane mlaka. Raspodijelite kvasac u veliku posudu i prelijte mlakom smjesom.
  2. Promiješajte pa dodajte sol i brašno. Dobro izmijesite tijesto jer treba biti mekano. Prekrijte krpom i ostavite da se diže oko sat vremena.
  3. Kad se tijesto dignulo, umijesite u njega šalicu suhih, nasjeckanih rajčica i maslina. Premijesite sedam-osam puta.
  4. Prekrijte lim papirom za pečenje i pospite ga brašnom. Istresite tijesto na lim i opet pospite s malo brašna.
  5. Utisnite tijesto i oblikujte šlapu – ciabattu, otprilike 20×30 cm. Prepolovite tijesto prvo po dužini, a onda od svake polovice izrežite još tri dijela (otprilike 7×15 cm).
  6. Prekrijte krpom i ostavite da se diže oko pola sata. Pecite 20-25 minuta na 200 stupnjeva.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte