priprema

  1. Kvasac razmutite s 200 ml mlake vode i šećerom. Brašno pomiješajte sa solju i uljem, dodajte razmućeni kvasac i umijesite glatko tijesto.
  2. Po potrebi dodajte još brašna ili tekućine. Tijesto stavite u pobrašnjenu zdjelu da se diže 45 min.
  3. Masline i rajčice nasjeckajte pa zajedno s pinjolima umijesite u tijesto. Od tijesta oblikujte dvije duguljaste štruce.
  4. Stavite ih na lim obložen papirom za pečenje, pokrijte krpom i ostavite da se dižu 20 min. Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva.
  5. Štruce zarežite nožem, premažite razmućenim bjelancem i pospite ružmarinom.
  6. Pecite ih 10 min, a zatim smanjite temperaturu i pecite još 20 do 25 minuta.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte