priprema

  1. Očistite ili ogulite mrkve, operite ih, stavite u lonac, prelijte posoljenom vodom i kuhajte oko 4 minute.
  2. Nakon toga u vodu dodajte cvjetaču pa sve zajedno kuhajte još oko 4 minute. Zamrznuti grašak stavite u cjedilo da se donekle odmrzne.
  3. Povrće ocijedite, a nakon što se ohladi, nasitno ga nasjeckajte. Razdvojite jaja.
  4. Bjelanca s prstohvatom soli stucite u čvrsti snijeg, a žumanca u drugoj zdjeli pjenasto izmiješajte pa začinite muškatnim oraščićem, solju i paprom.
  5. Smjesu sa žumancima dodajte u zdjelu s povrćem, umiješajte i brašno za gustoću, a zatim i dvije trećine naribanog sira te grašak.
  6. Na kraju u smjesu postupno dodajte snijeg od bjelanaca. Smjesu stavite u kalup za nabujak koji ste prethodno premazali maslacem i posuli krušnim mrvicama.
  7. Zagladite površinu smjese pa je pospite preostalim sirom i stavite peći na oko 45 minuta u pećnicu zagrijanu na 180 °C.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte