priprema

  1. Na 2 žlice rastopljenog maslaca oko 20 minuta pirjajte luk kozjak i mrkvu s 1 listom lovora i 1 žličicom soli.
  2. Nakon toga dodajte vrhnje, zakuhajte ga pa maknite sastojke sa štednjaka i štapnim mikserom ih usitnite u pire.
  3. Od 3 žlice maslaca i brašna pripremite zapršku, koju zatim prelijte mlijekom, razmutite pa je uz miješanje kuhajte još 8 minuta.
  4. U zapršku umiješajte pire pa u sve zajedno dodajte začine i sol. Nakon što se smjesa ohladi umiješajte žumanca, a zatim i snijeg od bjelanaca.
  5. Četvrtasti kalup premažite maslacem i pospite brašnom, a zatim smjesu rasporedite u kalup i stavite u lim ispunjen vodom.
  6. Pecite na 180 °C dok nabujak ne naraste. Izvadite kalup iz pećnice, istresite nabujak i poslužite ga s pirjanim povrćem.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte