PRIPREMA

  1. Rajčice očistite i narežite. Češnjak oljuštite i nasitno nasjeckajte.
  2. Sterilizirajte 6 malih staklenki (kuhanjem ih u vodi ili u pećnici zagrijanoj na 120 stupnjeva); neka ostanu vruće do punjenja.
  3. U loncu pomiješajte češnjak, vino, obje vrste octa, vodu, začinsko bilje i sol. Stavite na vatru. Kad zakipi, vatru smanjite i kuhajte 5 minuta.
  4. U vruće sterilizirane staklenke stavite narezane rajčice pa ih prelijte pripremljenom tekućinom pazeći da ostane 1 cm od ruba staklenke.
  5. Dobro zatvorite pa sterilizirajte: napunjene staklenke stavite u lonac u koji ste stavili rešetku ili kuhinjsku krpu, ulijte vruću vodu te stavite na vatru.
  6. Kad zakipi, kuhajte 20 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi na čistim kuhinjskim krpama. Pohranite na suhom, hladno i tamno mjesto.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte