Priprema

  1. U posudi promiješajte žlicu brašna, suhi kvasac, šećer i decilitar mlake vode. Ostavite da se digne.
  2. Ostatak brašna promiješajte sa žličicom soli, dodajte pola litre vrele vode i podignuti kvasac.
  3. Ostatkom vrele vode isperite posudu u kojoj se dizao kvasac i dodajte u smjesu. Zamijesite tijesto, najlakše mikserom sa spiralnim nastavcima.
  4. Prekrijte krpom i stavite na toplo da se tijesto diže.
  5. Potom oblikujte kruh, zasijecite više puta ukoso nožem i stavite u posudu s papirom za pečenje.
  6. Pospite sjemenkama ili kukuruznim brašnom po želji.
  7. Ostavite da se kruh podigne i pecite na 200 stupnjeva.

SAVJET

Da bi domaći kruh dulje ostao svjež i imao lijepu koricu, kad je pečen, umotajte ga u vlažnu kuhinjsku krpu i pustite da se ohladi.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte