priprema

  1. Krumpir narežite na veće komade, prelijte vodom, posolite, dodajte mu kim i kuhajte oko 17 minuta. Ocijedite vodu i ohladite krumpir. Slaninu narežite na kockice.
  2. Luk oljuštite, nasjeckajte i staklasto popržite u tavici. Dodajte kockice slanine pa pržite 4-5 minuta. Operite peršin, posušite ga pa listiće otrgnite i nasjeckajte.
  3. Ohlađene krumpire protisnite u pire, dodajte ohlađen luk sa slaninom i peršin pa posolite. Na kraju dodajte razmućeno jaje te popaprite i izmiješajte.
  4. Mokrim dlanovima oblikujte kuglice promjera 3 centimetra te ih sa svih strana pržite na vrućem ulju i maslacu dok ne postanu hrskave.
  5. Ako je smjesa od krumpira prerijetka, povežite je krušnim mrvicama. Okruglice poslužite uz pirjani kupus ili kao prilog mesu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte