priprema

  1. Patlidžane operite i prepolovite po dužini pa im meso zarežite uzduž i poprijeko. Pritom pripazite da ne zarežete koru.
  2. Patlidžane posolite i ostavite ih 20 minuta da odstoje.
  3. Pritisnite ih kuhinjskim papirom kako biste odstranili tekućinu, a zatim polovice položite prerezanom stranom prema gore na lim obložen papirom za pečenje.
  4. Prelijte patlidžane s oko 80 ml maslinova ulja i pecite ih u pećnici oko 15 minuta, dok ne omekšaju. Patlidžane ohladite pa im žlicom izdubite meso.
  5. Pomiješajte meso patlidžana s preostalim uljem, sokom od limuna, kimom i jogurtom te sve izmiksajte. Po potrebi posolite.
  6. Pastu od patlidžana poslužite, primjerice, s pečenim krumpirima ili samo s kruhom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte