priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Lim za pečenje obložite folijom. Paprike operite i prerežite popola pa očistite od peteljki, membrana i sjemenki.
  2. Stavite ih na lim za pečenje, nakapajte s 2 žlice maslinova ulja, posolite i popaprite te promiješajte da se ravnomjerno začine.
  3. Potom ih rasporedite u jednom sloju, s prerezanom stranom prema dolje. Pecite 25 minuta. Za to vrijeme oljuštite i nasitno nasjeckajte češnjak.
  4. Pomiješajte ostatak maslinova ulja, nasjeckani češnjak, peršin i limunov sok.
  5. Paprike nakon 25 minuta pečenja izvadite iz pećnice pa okrenite, vratite u pećnicu i pecite još 20-ak minuta. Pečene paprike prelijte pripremljenim umakom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte