priprema

  1. Slanutak proberite, isplahnite i ostavite da odstoji u hladnoj vodi preko noći.
  2. Slanutak će nabubriti, vodu izlijte, zalijte čistom vodom, posolite i kuhajte dok ne omekša, otprilike sat vremena.
  3. Na ulju ili masti prepržite bijeli dio mladog luka dok ne postane staklast. Zeleni dio narežite na kolutiće.
  4. Izlijte vodu iz lonca s omekšalim slanutkom, vodu ostavite za poslije, a slanutak zgnječite. Uz dolijevanje vruće vode u kojoj se slanutak kuhao napravite pire.
  5. Dodajte prženi luk, zeleni dio luka, sol, papar, gnječeni češnjak i peršin. Pire pospite nasjeckanom stabljikom luka.

SAVJET

Na kraju možete u pire umiješati nasitno nasjeckanu kuhanu mrkvu i komadiće kuhane brokule.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte