PRIPREMA

  1. Brašno prosijte u veću posudu pa mu dodajte sol i dobro promiješajte. U njemu napravite udubinu te je pospite šećerom, a zatim instant-kvascem. Lagano pomiješajte s brašnom.
  2. U toplom (ne vrućem!) mlijeku rastopite maslac pa ga postupno ulijte na brašno i pritom malo promiješajte. Dodajte i 2 razmućena jaja. Tijesto umijesite električnim mikserom s nastavkom za dizano tijesto ili ručno.
  3. Nakon otprilike 5 minuta miksanja (odnosno 10 minuta ručnog miješanja) tijesto bi trebalo biti glatko. Od njega oblikujte kuglu, lagano ga nauljite, kao i posudu u koju ćete ga staviti, pa ga ostavite na toplome otprilike 60 minuta da se digne.
  4. Dignuto tijesto pritisnite dlanom da ne bude napuhnuto pa ga podijelite na 24 komada. Ostavite ih da odstoje 3-4 minute pa od svakog “rolanjem” po radnoj površini oblikujte štangicu.
  5. Stavite ih na limove obložene papirom za pečenje, pokrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite na toplome još 20 – 30 minuta. Za to vrijeme pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva.
  6. Putar štangice pecite oko 15 minuta, odnosno dok ne postanu zlatnosmeđe.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte