PRIPREMA

  1. Muškatnu bundevu ogulite, odstranite sjemenke i meso narežite na kockice. Pirjajte ih 5 min s narančinim sokom da ispari tekućina, a zatim umiješajte šećer i kopar.
  2. Obje vrste brašna pomiješajte sa suhim kvascem, dodajte 220 ml mlake vode, kvas, pirjanu bundevu i sol te umijesite glatko tijesto.
  3. Umijesite i po 30 g pinjola i bučinih sjemenki. Oblikujte duguljastu štrucu i ostavite kruh da se diže sat vremena. Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva.
  4. Štrucu pažljivo premjestite na pobrašnjen lim i pospite preostalim sjemenkama.
  5. Kruh pecite 10 min u zagrijanoj pećnici, a zatim smanjite temperaturu na 180 stupnjeva i pecite ga još 50 min.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte