priprema

  1. Suhe vrganje prelijte kipućom vodom i ostavite da se namaču oko 15 minuta. Luk i češnjak sitno nasjeckajte. Ocijedite vrganje i narežite ih na komadiće, a tekućinu pomiješajte s vinom i povrtnim temeljcem.
  2. Na maslacu propirjajte luk pa dodajte ocijeđene gljive i rižu te miješajući pirjajte dok riža ne postane staklasta. Podlijte s malo tekućine i miješajući kuhajte na laganoj vatri dok ne ispari. Ponavljajte dok ne iskoristite svu tekućinu, a riža bude kuhana.
  3. Svježe vrganje očistite. Dio parmezana naribajte, a dio narežite na kockice.
    Kockice sira umiješajte u rižoto. Svježe vrganje narežite i propirjajte na maslacu, pred kraj dodajte protisnuti češnjak. Posolite i popaprite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte