priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C. U loncu ugrijte ulje, dodajte kockice slanine te luk narezan na ploške. Pržite oko 5 minuta, a potom izvadite grabilicom s rupicama.
  2. U drugi lonac stavite opranu i na manje komade razdijeljenu cvjetaču pa ulijte 100 ml vode. Poklopite pa na srednjoj vatri kuhajte oko 12 minuta. Otklopite pa kuhajte dok voda ne ispari.
  3. U međuvremenu pripremite umak bešamel. Najprije rastopite maslac u loncu, dodajte nasjeckani češnjak pa pržite oko 1 minutu, dok češnjak lagano ne posmeđi.
  4. Dodajte brašno pa miješajte 1 minutu tako da nastane svijetla zaprška. Ulijte šalicu mlijeka pa miješajte dok se umak ne zgusne.
  5. Ulijte preostalo mlijeko, uspite kadulju, posolite i popaprite. Miješajući zakuhajte. Maknite sa štednjaka pa umiješajte mozzarellu.
  6. Raspodijelite cvjetaču u 4 manja kalupa za složenac, pospite lukom i slaninom te prelijte bešamelom. Pecite oko 25 minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte