PRIPREMA

  1. Lučice stavite u velik lonac pun kipuće vode. Kuhajte 30 sekundi pa ocijedite. Ubacite u ledenu vodu da se prekine kuhanje te ocijedite.
  2. Odrežite krajeve lučica pa ih lagano stisnite da iskliznu iz svojih ljuski. U loncu na jakoj vatri zakuhajte ocat, šećer, sol i 125 ml vode.
  3. Kad zakipi, kuhajte 3 minute pa ubacite oljuštene lučice. Pustite da ponovno zakipi, a onda smanjite vatru i kuhajte 4 minuta kako bi lučice lagano omekšale.
  4. U svaku (steriliziranu) staklenku stavite po dio začina te je napunite prokuhanim lučicama. Ostavite 1 cm slobodno do ruba staklenke.
  5. Prelijte vrućom tekućinom također ostavljajući 1 cm od ruba staklenke. Dobro zatvorite i sterilizirajte 10-minutnim kuhanjem u vodenoj kupki.
  6. Potom staklenke izvadite iz vode te ostavite da se hlade 24 sata na sobnoj temperaturi.
  7. Na suhom, hladnom i tamnom može stajati godinu dana. Nakon otvaranja držite u hladnjaku.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte