PRIPREMA

  1. Staklenke dobro operite pa sterilizirajte prokuhavanjem u vodi ili u pećnici zagrijanoj na 120 °C.
  2. Daikon operite, po potrebi odrežite oštećene dijelove pa ga narežite (ručno ili mandolinom) na tanke ploške (debele 2-3 mm; 5 mm ako želite da budu hrskavije).
  3. U loncu pomiješajte ocat, vodu, šećer i sol. Stavite na vatru i kuhajte dok ne zakipi.
  4. U staklenke raspodijelite zrna papra, a zatim i narezani daikon (trebat će vam 3 staklenke od otprilike 800 ml ili 4 od oko 500 ml).
  5. Ulijte kipuću mješavinu s octom tako da ostane oko 1 cm od ruba staklenke.
  6. Da u staklenci ne bi ostali mjehurići zraka, lagano njom udarite o radnu plohu ili kroz sadržaj prođite drvenim štapićem ili plastičnom lopaticom.
  7. Pažljivo obrišite rub staklenki te ih zatvorite. Stavite ih u lonac s vrućom vodom i kuhajte 10-ak minuta od trenutka kada voda zakipi.
  8. Potom ih izvadite i stavite na čiste kuhinjske krpe te ostavite da se ohladi do kraja. Čuvajte na suhom, hladnom i tamnome mjestu do godinu dana.
  9. Može se konzumirati poslije 48 sati stajanja.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte