PRIPREMA

  1. Pećnicu zagrijte na 180 °C. Namastite posudu za pečenje. Kelj očistite od korijena i rebara te krupno narežite. Prokuhajte ga 5 minuta u puno slane vode. Dobro ocijedite.
  2. Mlijeko na laganoj vatri zagrijte do vrenja. U srednje velikom loncu rastopite maslac i na njemu propirjajte luk i češnjak. Pospite brašnom i, neprestano miješajući, pirjajte 1 minutu.
  3. Polako ulijte kipuće mlijeko i dobro promiješajte. Pojačajte vatru kuhajte, neprestano miješajući, dok se ne zgusne, oko 5 minuta.
  4. Time prelijte kelj, začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem te dobro promiješajte.
  5. Uspite u posudu za pečenje. Pecite oko 15 minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte