Tjesteninu skuhajte prema uputi na pakiranju te odmah isperite hladnom vodom kako ne bi postala ljepljiva.
Tvrdokuhana jaja oljuštite i narežite – dio nasitno, a dio na četvrtine. Rajčice očistite i narežite. Papriku očistite od sjemenki i opni te narežite na sasvim tanke trakice.
Peršin nasjeckajte, a filete inćuna isperite vodom ako su previše slani za vaš ukus, pa jedan narežite sasvim sitno, a ostale ostavite cijele.
Za preljev u zdjelici pomiješajte sve sastojke (možete ih staviti u manju staklenku, čvrsto je zatvoriti pa dobro protresti kako bi preljev bio pjenast).
Skuhanu tjesteninu dobro pomiješajte s usitnjenim sastojcima i preljevom te posolite i popaprite po ukusu.
Salatu stavite u zdjelu i ukrasite preostalim, krupno narezanim sastojcima i maslinama.
Zdjelu pokrijte folijom te ostavite da salata odstoji u hladnjaku najmanje pola sata kako bi se okusi proželi.