priprema

  1. Narežite piletinu na kocke i stavite u zdjelu. Začine operite, posušite i nasitno nasjeckajte.
  2. Pomiješajte ulje sa sokom od limuna, dodajte začine i tom marinadom prelijte meso. Promiješajte sve sastojke i ostavite da odstoji pokriveno oko sat vremena. Zatim pecite meso na malo masnoće 8-10 minuta.
  3. Dok se meso marinira, narežite luk na komadiće. Ogulite grejp, odstranite mu bijelu kožicu i filetirajte ga. Narežite na komade. Salatu operite pod mlazom vode, osušite je i stavite u zdjelu. Dodajte luk i grejp pa pomiješajte.
  4. Ulje pomiješajte sa stevijom, dodajte sol, papar i senf. Sve dobro izmiješajte. Dresing prelijte preko salate i lagano izmiješajte. Poslužite s pečenim komadićima piletine.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte