priprema

  1. Konzervu tune otvorite pa iz nje dobro iscijedite ulje. U loncu kuhajte jaja, a salatu natrgajte na listove.
  2. Luk narežite na sitne kockice i pirjajte ga na maslinovu ulju dok ne dobije zlatnožutu boju.
  3. Potom dodajte pelate, začinite solju i paprom te pirjajte dok se pelati ne pretvore u kašastu smjesu.
  4. Pred kraj kuhanja dodajte još i malo čili papričice, pola žličice origana i pola žličice šećera i još malo kuhajte (uz stalno miješanje).
  5. Želite li umak bez komadića, možete ga, nakon što ga maknete s vatre, usitniti štapnim mikserom.
  6. Utvrdo kuhana jaja ostavite da se ohlade, a potom ih narežite na četvrtine.
  7. Na dno posude (ili tanjura) stavite prvo zelenu salatu, preko nje majonezu, a potom jaja i tunu. Prelijte umakom od pelata.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte