priprema

  1. Leću kuhajte u dosta posoljene vode 15-ak min pa je ocijedite, oplahnite ledenom vodom i ostavite da se dobro ocijedi.
  2. Luk očistite, operite i ukoso narežite na kolutiće pa ih na brzinu propirjajte na zagrijanome maslacu.
  3. Češnjak sitno nasjeckajte, a rajčice očistite, operite i narežite na ploške. Umiješajte ih, kao i češnjak, u pirjani luk pa sve zajedno pirjajte još nekoliko minuta.
  4. Maknite s vatre i ostavite da se hladi. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  5. Za to vrijeme narežite kozji sir na kockice te ga izmiješajte u zdjeli s lećom, lukom, češnjakom i rajčicama.
  6. Za dresing umutite ocat, sol, papar i 2 žlice ulja te umiješajte u salatu.
  7. Baguette narežite na ploške, pokapajte preostalim uljem te pržite na rešetki u pećnici oko 5 min (koliko je potrebno da dobije zlatnožutu boju).
  8. Salatu raspodijelite u zdjelice, pospite sjeckanim peršinom  te poslužite s prepečenim kruhom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte