priprema

  1. Operite krumpir pa ga kuhajte s korom u dosta slane vode oko 25 minuta. Potom ocijedite, ostavite da se ohladi, ogulite i narežite na ploške.
  2. Očistite pa prerežite mahune. Blanširajte ih oko 9 minuta u kipućoj slanoj vodi, a zatim oplahnite. Stavite ih u zdjelu s krumpirom.
  3. Prelijte ih s 5 žlica ulja, octom i temeljcem, poklopite pa ostavite da odstoji. Začinite solju i paprom. Operite vlasac, posušite, narežite pa umiješajte.
  4. Operite filete, posušite i prerežite. Svaki komad ribe malo posolite i popaprite. Ugrijte preostalo ulje u tavi te pržite filete sa svake strane po 3 minute.
  5. Poslužite ribu sa salatom. Nakapajte sokom od limuna te po želji pospite svježe mljevenim paprom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte