priprema

  1. Pastrnjak i celer očistite i naribajte. Limun i naranču ocijedite.
  2. Jabuke ogulite, narežite na četvrtine, odstranite koštice i naribajte na srednju veličinu, s time da odvojite mali komadić i naribate ga sitno.
  3. Taj dio kašice od jabuke pomiješajte s iscijeđenim limunovim i narančinim sokom. Zalijte time naribano povrće i ostavite neka odstoji.
  4. Pomiješajte ocat, med i senf. Energično umutite ulje.
  5. Pastrnjaku i celeru dodajte preostalu naribanu jabuku i pripremljeni dresing, promiješajte, pokrijte i ostavite 30 minuta da odstoji.
  6. Šampinjone narežite na ploške i kratko ih popržite na ulju. Očistite radič i cikoriju. Listove natrgajte na komade veličine zalogaja.
  7. Operite ih, ocijedite i raspodijelite u 4 tanjura. Salatu začinite solju. Sve sastojke promiješajte te po želji ukrasite orasima.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte