priprema

  1. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi prema uputama s pakiranja. Operite i očistite mahune te ih dodajte tjestenini 2 minute prije kraja kuhanja. Sve zajedno ocijedite.
  2. Očistite i operite poriluk te ga narežite na kolutiće. Operite celer, pa mu natrgajte i nasjeckajte listiće. Naribajte celerov korijen (ne presitno).
  3. Operite i očistite papriku te je narežite na kockice. Rajčice operite i prepolovite. Ugrijte maslac i kratko propirjajte poriluk.
  4. Dodajte papriku te kratko pirjajte. Potom ulijte temeljac i pirjajte još 2 minute. Začinite octom, uljem, solju i paprom.
  5. Pomiješajte s tjesteninom i ostavite da stoji 5-10 minuta. Salatu po potrebi još jednom začinite solju, paprom i octom. Po želji, pospite pinjolima.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte