priprema

  1. Operite krumpir i skuhajte ga u slanoj vodi s korom. Birajte što manje krumpire kako biste ih mogli poslužiti u cijelosti.
  2. Kad krumpiri budu gotovi, ogulite im koru i ostavite ih sa strane. U posebnoj posudi sa slanom vodom blanširajte grašak (ili bob, ovisno o tome za što ste se odlučili).
  3. Ako je sezona šparoga, i njih blanširajte zajedno s mahunama. Dobro procijedite.
  4. U tavi otopite maslac pa na njemu 2-3 minute prevrnite grašak (ili bob) i šparoge (ako ste ih koristili). Skuhajte jaja, a potom ih narežite na četvrtine.
  5. Crveni luk nasjeckajte na sitne kockice. Sve sastojke (krumpir, grašak, jaja i ljubičasti luk) pomiješajte i začinite solju, paprom i jabučnim octom.
  6. Iako je možete jesti i hladnu, salata će biti ukusnija ako je poslužite dok je krumpir još topao.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte