PRIPREMA

  1. Ogulite donju trećinu šparoga, pa ih kuhajte u slanoj vodi oko 6 minuta. Operite i očistite salate, a rimsku natrgajte na manje komade. Izvadite šparoge pa
    ih narežite na manje komade.
  2. Rajčicama odrežite poklopac, izdubite ih te sačuvajte izdubljenu unutrašnjost. Popržite pinjole, polovicu nasjeckajte, pomiješajte s vlascem i sirom te začinite. Nadjenite rajčice svježim sirom pa vratite
    poklopac od rajčica.
  3. Izdubljene komadiće rajčice pomiješajte sa sokom od limuna, malo šećera, solju,
    paprom i uljem. Oljuštite luk, narežite na kockice te dodajte preljevu. Ostavite da malo odstoji.
  4. Na tanjure raspodijelite rikulu s rimskom salatom i rajčice. Ukoso narežite šparoge na komade te pomiješajte s preljevom, još jednom začinite pa dodajte u salatu. Pospite preostalim pinjolima.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte