priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Na kockice narežite ciabattu, raspodijelite kockice na lim za pečenje obložen papirom za pečenje, sve pokapajte sa 2 žlice ulja i pecite na gornjoj rešetki pećnice dok kockice ne postanu hruskave.
  2. Izvadite ih i ostavite da se ohlade. Operite, očistite i na ploškice narežite rajčice. Pomiješajte rajčice sa po 3 žlice sjeckanog peršina i bosiljka.
  3. Operite i posušite patlidžane, pa ih narežite na kockice i pržite oko 4 minute na 3 žlice maslinova ulja.
  4. Oljuštite 1 režanj češnjaka, narežite ga na tanke ploške i kratko popržite sa patlidžanima. Zalijte sa 3 žlice balzamičnog octa.
  5. Na ploškice narežite mozzarellu te je s bijelim vinom i 6 žlica maslinova ulja umiješajte u rajčice. Posolite i popaprite po želji.
  6. Masline prepolovite pa ih zajedno s pinjolima, kockicama prepečene ciabatte i patlidžanima pomiješajte s rajčicama  te odmah poslužite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte