priprema

  1. Operite i obrišite filete lososa. Stavite ih u veliku porculansku ili staklenu posudu te ravnomjerno pospite šećerom, soli, nasjeckanim bosiljkom, koricom limete i zdrobljenim paprom.
  2. Pokrijte i stavite u hladnjak na 2-3 dana. Povremeno okrenite.
  3. Za dressing u lončiću zagrijavajte rižin ocat sa šećerom dok se ne rastopi. Kad zavrije, smanjite vatru na najslabiju i reducirajte umak na 1/3.
  4. Maknite s vatre pa umiješajte koricu limuna i senf.Izvadite losos iz marinade i obrišite ga kuhinjskim papirom pa narežite na vrlo tanke ploške.Umiješajte đumbir i bosiljak u dressing.
  5. Nakapajte očišćenu salatu, na nju složite ploškice lososa pa prelijte ostatkom dressinga. Ukrasite tankim ploškama neprskanog limuna.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte