priprema

  1. Manje šampinjone ostavite cijele, a veće prerežite na polovine ili četvrtine i stavite ih u dublju zdjelu.
  2. U zdjelici izmiješajte maslinovo ulje, sitno sjeckani češnjak, peršin, vlasac, sol i papar. Dobivenu marinadu prelijte preko šampinjona, promiješajte, prekrijte zdjelu prozirnom folijom i stavite u hladnjak na pola sata. Povremeno zdjelu protresite.
  3. Za to vrijeme operite matovilac i rajčice. Rajčice prepolovite a čili papričicu razrežite, odstranite joj sjemenke i sitno je nasjeckajte.
  4. Zagrijte tavicu i u nju prebacite marinirane šampinjone. Pecite ih dok ne poprime zlatnu boju, oko 15 minuta, povremeno miješajući.
  5. Za to vrijeme pripremite preljev od maslinova ulja, senfa i limunova soka.
  6. Na tanjure stavite matovilac, po njemu rasporedite šampinjone i rajčice, začinite umakom i pospite čilijem.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte