PRIPREMA

  1. Očistite, operite i ocijedite potočarku. Očistite i operite povrće. Razdijelite
    cvjetaču na manje komade. Narežite mrkvu na ploške, celer na komade, a
    papriku na trake. Prerežite tikvicu po dužini te narežite na ploške.
  2. Sve povrće stavite u lonac, posolite, popaprite pa ulijte oko 100 ml vode.
    Zakuhajte i kuhajte poklopljeno oko 5 minuta.
  3. Oljuštite luk, narežite ga na ploške pa zakuhajte s povrćem.
  4. Oljuštite češnjak pa njime istrljajte zdjelu za salatu. Dobro pomiješajte ocat, ulje i senf te začinite solju i paprom.
  5. Pomiješajte povrće i preljev. Ostavite da malo odstoji. Po potrebi usitnite potočarku te je poslužite sa salatom. Pospite sezamom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte