priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Nasjeckajte 50 g čokolade pa je rastopite s 50 g maslaca u posudi uronjenoj u toplu vodu.
  2. Odvojite bjelanca od žumanaca. Žumanca i 30 g šećera kremasto izmiješajte. Umiješajte mješavinu s čokoladom.
  3. Stucite bjelanca i 90 šećera u čvrst snijeg, a potom 1/3 snijega umiješajte u smjesu. Dodajte preostali snijeg. Pospite brašnom i bademima pa umiješajte.
  4. Okrugli kalup (promjera 20 cm) obložite papirom za pečenje, stavite smjesu pa pecite 35-40 minuta.
  5. U lončiću na laganoj vatri kuhajte 100 g šećera, 150 ml vode, začine i nasjeckani čili oko 8 minuta. Ostavite da se ohladi. Potom procijedite kroz fino cjedilo.
  6. Za kremu najprije nasjeckajte čokoladu pa je rastopite u posudi uronjenoj u toplu vodu. Stucite vrhnje u šlag.
  7. Tucite 200 g omekšalog maslaca oko 5 minuta pa žlicom dodajte šećer u prahu i kakao. Postupno umiješajte tekuću čokoladu i rum. Zatim dodajte i šlag.
  8. Ohlađeni biskvit prerežite dvaput uzdužno. Svaki list biskvita natopite aromatičnim sirupom. Spojite ih polovicom kreme, a ostatkom bogato namažite cijelu tortu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte