priprema

  1. Suhe šljive prelijte s otprilike 0,5 dl kipuće vode i ostavite da se namaču 2 sata. Potom odlijte svu vodu koju šljive nisu upile pa ih smiksajte (u blenderu, multipraktiku, štapnim mikserom ili ručnim mikserom).
  2. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Maslac miksajte dok ne postane pjenast. Dodajte pire od suhih šljiva i nastavite miksati.
  3. Potom dodajte i šećer, a zatim – jedno po jedno – jaje; svaki put dodatak dobro umiksajte.
  4. Zatim na smjesu prosijte brašno sa solju, praškom za pecivo i začinima te ga rahlo umiješajte u smjesu.
  5. Žlicom prebacite u kalup za pečenje (okrugli promjera 20 cm ili manji četvrtasti ili duguljasti kalup). Pecite 30 minuta pa ostavite 5 minuta da se hladi u kalupu.
  6. Potom izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi do kraja.
  7. Za ukrašavanje kolač možete posuti šećerom u prahu ili preliti glazurom od čokolade ili pak šećera u prahu i limunova soka (170 g šećera u prahu pomiješajte s 2 žlice limunova soka).

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte