priprema

  1. Izmiješajte 8 žumanaca sa šećerom i maslacem, dodajte naribanu limunovu koricu, nekoliko kapi ekstrakta ruže i 1 čašicu maraskina.
  2. U smjesu dodajte jednu po jednu žlicu brašna u koje ste dodali prašak za pecivo (ili 10 g amonijakalne soli, ako je imate), neprestano miješajući mikserom.
  3. U posebnoj zdjeli stucite snijeg od bjelanaca i dodajte ga, žlicu po žlicu, u prethodnu smjesu, stalno miješajući drvenom žlicom.
  4. Razvaljajte tijesto pa ga narežite na komade dužine 10-ak centimetara i širine 2 centimetra.
  5. Spojite dva kraja (u oblik sličan mašni) pa pecite na temperaturi od 160 stupnjeva dok ne dobiju lijepu boju.
  6. U međuvremenu skuhajte koru cimeta u malo vode i kad se cukarini ispeku, a preljev s cimetom ohladi, premažite ih te pospite šećerom u prahu.

Preporučujemo

Komentari

  1. Ovo je sve osim korčulanski cukarin. Za Boga miloga zar postoji još netko tko nije čuo za cukarine.

  2. Stvarno ne znam od koga ste dobili ovaj recept ali moram vam reći da ovo nije ni slično cukarinu. Zapravo to je nešto između hrostula i cukarina ali definitvno nije korčulansko.

  3. Prije nego što nešto objavite malo se raspitajte da li je zaista to ime prikladno za tu slasticu da ne dovodite ljude u zabludu. Korčulanski cukarini su nesto sasvim drugo, na vama je da ispitate i ispravite pogrešku

  4. Hvala svima na ukazanoj pogrešci i ispričavamo se što se dogodio propust. Pogreška je sada ispravljena, a ukoliko imate recept sa slikom za prave Korčulanske cukarine, slobodno nam pošaljte na e-mail kuhaj@kuhaj.hr

Tvoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte