priprema

  1. Bademe i orahe kratko prepržite u tavici bez masnoće uz stalno miješanje. Ostavite da se ohladi pa ih grubo nasjeckajte.
  2. Smokve i kandirano voće narežite na kockice, stavite u zdjelu i pomiješajte sa začinima i orašastim plodovima.
  3. Šećer u prahu i med u metalnoj zdjeli stavite u vruću vodenu kupelj. Na laganoj vatri stalno miješajte dok se masa ne rastopi i ne počnu se stvarati niti.
  4. Tada izvadite iz vodene kupelji i miješajte dok se masa malo ne ohladi. Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva.
  5. Umiješajte otopinu meda u mješavinu orašastih plodova i voća, dodajte 1-2 velike žlice brašna. Kalup za torte (promjera 24 cm) namažite maslacem i na dno stavite hostiju.
  6. Na to položite tijesto (visoko oko 1 cm), poravnajte ga i pecite otprilike 30 minuta.
  7. Kad se pečeni kolač ohladi, zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite da odstoji oko tjedan dana da se svi sastojci prožmu.
  8. Prije posluživanja pospite kolač debelim slojem šećera u prahu. Po želji, u sredinu stavite šablonu zvijezde, a oko nje pospite cimetom. Uklonite šablonu, a kolač narežite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte