priprema

  1. Kvasac rastopite u mlakoj vodi; dodajte mlijeko, maslac, šećer, sol, razmućena jaja, narančinu koricu, vanilin šećer i brašno. Miksajte najmanjom brzinom 1 minutu; povećajte brzinu na srednju i miksajte još 2 minute. Tijesto stavite na toplo da se diže oko pola sata. Premijesite ga pa njime napola napunite papirnate kalupiće koje ste stavili u kalup za muffine. Ostavite da tijesto još naraste, gotovo do vrha kalupića. Pecite na 175 stupnjeva 15 do 20 minuta.
  2. Za šerbet skuhajte sve sastojke; kad zakipi, kuhajte ga još 15 minuta. Kad se kolačići ohlade, izbodite ih čačkalicom na nekoliko mjesta i stavite u još vruć šerbet. Nakon što se šerbet sasvim ohladi, kolačiće prerežite na vrhu (kao princes-krafne) i stavite malo slatkog vrhnja stučenog s vanilin šećerom. prije posluživanja premažite toplim medom za lijep sjaj.

Pazite da babadakiju ne zamijenite za burekakiju. Burekakija su pitice s mesom koje su specijalitet na otoku Krfu

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte