priprema

  1. Šećer uspite u plitku posudu za pečenje te stavite u pećnicu zagrijanu na 120 Celzijevih stupnjeva. U hladnjak stavite metalnu žlicu (trebat će vam za provjeru džema).
  2. Maline stavite u velik lonac, a njega na jaku vatru. Kuhajte dok ne zakipi i pritom zgnječite maline. Kad zakipi, kuhajte 1 minutu neprestano miješajući.
  3. Zatim uspite zagrijani šećer, ponovno pustite da zakipi pa kuhajte dok mješavina ne postane poput želea, otprilike 5 minuta.
  4. Je li džem kuhan, provjerit ćete žlicom: uronite je u vruću mješavinu i odmah izvadite te okrenite tako da stoji vodoravno. Ako s nje cure sirupaste kapljice, džem još nije dovoljno kuhan pa ga treba kuhati još minutu-dvije. Džem je kuhan kad s hladne žlice lagano klizi gusta kompaktna smjesa.
  5. Uspite u sterilizirane zagrijane staklenke i zatvorite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte