priprema

  1. Prosijte brašno i razmrvite kvasac. Dodajte mlijeko i šećer, pomiješajte vilicom da se kvasac razmuti. Dodajte koricu od limuna, sol i maslac.
  2. Mijesite dok se tijesto ne odvoji od ruba posude.
  3. Prekrijte kuhinjskom krpom pa stavite na toplo mjesto da se diže sat vremena (dok se volumen tijesta ne udvostruči).
  4. Pripremite voće, prerežite, otklonite koštice pa zarežite po dužini. Izvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini malo veće od kalupa (promjera 26 cm).
  5. Stavite tijesto u kalup, oblikujte rub pa ostavite poklopljeno da odstoji 15 minuta.
  6. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pospite tijesto mrvicama i cimetom. Stavite na to voće te pecite oko 35 minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte