priprema

  1. Od brašna, jaja, mlijeka, vanilin šećera, cimeta, 1 žlice šećera, soka od limuna i maslaca narezanog na listiće hitro umijesite prhko tijesto, umotajte ga u prozirnu foliju i ostavite 60 minuta u hladnjaku.
  2. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Rabarbaru očistite, operite, ogulite i narežite na manje komade pa je 4 minute pirjajte u lončiću i dodajte 2 žlice šećera.
  3. Odležalo tijesto kratko premijesite na pobrašnjenoj radnoj plohi, razvaljajte ga i njime obložite 6 plitkih okruglih kalupića (ø 10 cm).
  4. Tijesto izbockajte vilicom, po njemu rasporedite 2/3 rabarbare i pospite sa 2 žlice šećera. Pecite podloge 15-ak minuta.
  5. Stucite čvrsti snijeg od bjelanaca dodajući mu šećer u prahu i koricu limuna. Na kraju dodajte preostalu rabarbaru.
  6. Rasporedite beze po torticama, vratite ih u pećnicu i pecite još 10 min.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte