priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. U dvije zdjele odvojite blelanca od žumanaca pa bjelanca odmah stucite u čvrst snijeg sa 3 žlice vode, i dodajte 100 g šećera.
  2. Prvo umiješajte aromu badema i žumanca, a nakon toga brašno, Gustin, prašak za pecivo i bademe.
  3. Izlijte smjesu u kalup za torte promjera 26 cm koji ste obložili papirom za pečenje i pecite oko 35 min.
  4. Izvadite pečeni biskvit iz kalupa, ostavite da se ohladi i vodoravno prorežite u tri lista pa svaki pokapajte likerom od badema.
  5. Premažite donji list biskvita sa 50 g marmelade od malina, zatvorite oko njega oprani obruč kalupa za tortu i iznad posložite 1/3 voća.
  6. Izmiksajte mascarpone sa svježim sirom, 50 g šećera, vanilin šećerom i 45 ml slatkog vrhnja. Voće premažite polovicom kreme.
  7. Stavite gore drugi biskvit, premažite ga drugom polovicom marmelade i ponovno složite 1/3 malina, namažite ostatak kreme te sve prekrijte zadnjim listom biskvita.
  8. Ostavite tortu 3 sata u hladnjaku. Stucite šlag od ostatka slatkog vrhnja i šećera pa 1/3 odmah odvojite u slastičarsku vrećicu.
  9. Skinite obruč s torte, premažite je šlagom i za kraj ukrasite cvijećem od šećera, preostalim malinama i listićima badema. Po želji, prekrijte tortu slojem marcipana.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte