priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva. Kalup za kuglof dobro namastite i pospite brašnom. U zdjeli pjenasto smiksajte maslac sa šećerom i vanilin šećerom.
  2. Dodajte jedno po jedno jaje; svako dobro umiješajte prije nego što dodate sljedeće. Umiješajte i slatko vrhnje pa na smjesu prosijte brašno s praškom za pecivo.
  3. Tijesto podijelite na dva dijela pa u jednu polovinu umiješajte kakao i rum. U kalup ulijte svijetlu smjesu pa na nju, u sredinu, tamnu.
  4. Pažljivo promiješajte vilicom da dobijete “mramorni” uzorak. Pecite otprilike 60 minuta.
  5. Kuglof ostavite da se 10 minuta hladi u kalupu, a zatim ga prebacite na rešetku i ohladite do kraja. Prije posluživanja pospite ga šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte