priprema

  1. Datulje i šljive narežite na komade veličine 1 cm. Stavite ih u staklenu posudu, dodajte grožđice i sve prelijte whiskeyem.
  2. Posudu poklopite pa ostavite da se suho voće namače najmanje 4 sata; povremeno promiješajte. Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva.
  3. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje. Maslac stavite u posudu sa šećerom pa ga pjenasto smiksajte.
  4. Kad postane svijetao i kremast, dodajte jedno po jedno jaje; svako dobro umiješajte prije nego što dodate sljedeće.
  5. Brašno pomiješajte sa začinima pa ga dodajte smjesi od maslaca i jaja. Umiješajte i sušeno voće te nasjeckane bademe. Smjesu ulijte u kalup i poravnajte površinu.
  6. Na radnu plohu stavite krpu pa nekoliko puta po njoj udarite kalupom kako bi se smjesa slegnula.
  7. Po vrhu u koncentričnim krugovima poslažite oguljene bademe.
  8. Stavite u pećnicu i pecite 2 do 2,5; nakon nekog vremena pokrijte folijom kako gornja površina ne bi previše potamnjela.
  9. Kolač je pečen kad ga probodete čačkalicom, a na njoj ne ostanu mrvice.
  10. Pečen kolač izvadite iz pećnice i premažite s 2 žlice whiskeya. Ostavite ga da se potpuno ohladi u kalupu.

Da biste popržili nasjeckane bademe, stavite ih na lim obložen papirom za pečenje pa ih 3 min ostavite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte