priprema

  1. Bjelanca razmutite sa šećerom, dodajte ulje, vanilin šećer i umućeni maslac. Sve sjedinite u glatku smjesu.
  2. Postupno dodajte toliko brašna s praškom za pecivo koliko je potrebno da dobijete tijesto koje se ne lijepi za ruke.
  3. Oblikujte lokume i redajte ih u lim obložen papirom za pečenje. Pecite na 120 stupnjeva 1 sat.
  4. Još tople lokume uvaljajte u šećer u prahu.

Savjet

Polovinu lokuma možete uvaljati u šećer, a drugu polovinu u rastopljenu čokoladu i kokos

Lokumi su nacionalni kolači i u Turskoj, i u Grčkoj, i u Bosni premda nisu svagdje jednaki

Bosanska je kuhinja najraznovrsnija u regiji. Ona je najbolji primjer zagrljaja Istoka i Zapada, s tim da ima i autentičnih jela koja se spravljaju samo na njenu području

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte