priprema

  1. Kvasac izmrvite u mlako mlijeko. Pokrijte i stavite da toplo mjesto da se digne.
  2. Umjesto svježeg kvasca možete koristiti i suhi, koji nije potrebno miješati s mlijekom i čekati da se digne, nego se može direktno umiješati u brašno.
  3. Žumanca stucite sa šećerom i maslacem, dodajte sok od limuna i koricu te brašno i kvasac. Izradite tijesto te ga ostavite da se diže.
  4. Oblikujte od tijesta brioše, a uz pomoć slastičarske vrećice napunite ih pekmezom d šljiva (možete odabrati i neki drugi okus pekmeza, po želji).
  5. Brioše stavite na lim za pečenje pa ih pustite da se dižu još oko 20 minuta.
  6. Prije pečenja premažite ih razmućenim jajem i pecite na umjerenoj temperaturi (oko 150 stupnjeva) 40-ak minuta.
  7. Po želji možete još med razrijediti vodom i, kad su gotovi, brioše premažite tom smjesom.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte