Priprema

  1. Pećnicu uključite da se zagrije na 170 stupnjeva, a na pleh (dim. 20×20) položite papir za pečenje.
  2. Avokado ogulite i odstranite košticu, a ‘meso’ zdrobite s vilicom da dobijete glatku smjesu. 220 g čokolade nasjeckajte i otopite na pari te ju dodajte u zdjelu sa zgnječenim avokadom.
  3. Izmiksajte avokado i čokoladu te umiješajte šećer, jaja i ulje. Brašno, kakao, prašak za pecivo i sol pomiješajte i lagano dodavajte u biskvitnu smjesu.
  4. Na kraju dodajte preostalu čokoladu koju ste grubo nasjeckali. Izlijte tijesto u pleh i pecite 25 do 30 minuta.
  5. Kada se kolač ohladi, stavite na njega preljev ili to možete učiniti prilikom posluživanja.
  6. Preljev napravite tako da iscijedite sok od limete i dodate avokadu koji ste prethodno izvadili košticu, ogulili i narezali na kocke.
  7. Sa štapnim mikserom pretvorite smjesu u kašu. Dodajte šećer u prahu i promiješajte.

Izvor: Sretna.story.hr

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte