priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Rastopite čokoladu, maslac i 150 g šećera u posudi uronjenoj u vruću vodu.
  2. Izvadite posudu iz vode pa umiješajte jedno po jedno jaje. Zatim umiješajte brašno i prašak za pecivo.
  3. Stavite tijesto u duboki lim obložen papirom za pečenje (20 x 25 cm) pa pecite 30 minuta. Zakuhajte sok od višanja i 50 g šećera.
  4. Pripremite višnje, uklonite koštice te ostavite u soku 10 minuta. Pomiješajte škrob i 1 žlicu višnjevače. Time zgusnite umak od soka od višanja te ostavite da se ohladi.
  5. Omekšajte želatinu. Stucite vrhnje za šlag. Ugrijte 3 žlice višnjevače, rastopite u tome želatinu, postupno umiješajte šlag pa stavite u hladnjak.
  6. Od biskvita izrežite 8 kvadrata. Na to stavite šlag i kompot od višanja te pospite naribanom čokoladom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte