priprema

  1. Čokoladu rastopite na pari. Maslac sobne temperature miksajte sa šećerom tako da postane pjenast. Umiješajte rastopljenu čokoladu, bademe i žumanca.
  2. Od bjelanaca stucite snijeg, ali neka ne bude jako čvrst. Pažljivo, ali temeljito ga umiješajte u smjesu. Potom pažljivo umiješajte i brašno.
  3. Stavite u kalup promjera 24 cm i pecite na 180 stupnjeva 40 minuta.
  4. Za to vrijeme u malenu loncu zakuhajte slatko vrhnje (pazite da ne zakipi!) pa mu dodajte narezanu čokoladu. Nakon minutu-dvije dobro promiješajte da se sva čokolada rastopi. Ostavite da se ohladi.
  5. Pečenu i ohlađenu tortu prerežite vodoravno pa je nadjenite kremom od čokolade i slatkog vrhnja (uzmite otprilike pola kreme). Ostatkom tortu premažite izvana.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte