priprema

  1. Skuhajte tursku kavu i zasladite 1 žlicom šećera. Odvojite bjelanjke i žumanjke. Voće operite i očistite i po potrebi prepolovite. Stavite nekoliko komada na stranu, a ostatak slažite po kremi.
  2. Od bjelanjaka napravite snijeg, a žumanjke pomiješajte s ostatkom šećera i mascarponeom i miksajte dok ne dobijete lijepu kremu.
  3. Kad je krema dobro razrađena, dodajte snijeg od bjelanjaka (žlicu po žlicu, ne koristeći mikser). Piškote namočite u kavu i složite na dno kalupa (možete i u čaše).
  4. Na piškote rasporedite polovicu kreme i dio voća. Zatim opet složite piškote namočenu u kavu te završite slojem kreme. Kolač ostavite nekoliko sati u hladnjaku te prije posluživanja pospite kakaom i ukrasite ostatkom voća.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte