priprema

  1. Omekšali maslac narežite na komade i stavite u posudu. Dodajte šećer u prahu i vanilin šećer pa sve dobro izmiksajte. Odvojite žumanca od bjelanaca.
  2. Žumanca dodajte maslacu i izmiksajte. Istucite čvrsti snijeg od bjelanaca. Pola snijega dodajte u smjesu sa žumancima kao i polovicu brašna te polako umiješajte.
  3. Zatim dodajte i drugu polovicu snijega i brašna. Izlijte smjesu u lim (25 X 35 cm) obložen papirom za pečenje.
  4. Pospite šumsko voće po tijestu i pecite na 180 stupnjeva 40 minuta. Pečeni kolač ostavite u limu da se malo ohladi, a potom ga izvadite i maknite papir.
  5. Po želji pospite šećerom u prahu i narežite na kocke.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte