priprema

  1. U većoj posudi pomiješajte brašno i kvasac, dodajte šećer, ulje, jaje pa umijesite tijesto.
  2. Kada tijesto naraste, premijesite ga i razvucite na debljinu od oko 1 cm. Narežite na kvadrate, na sredinu svakog stavite malo džema pa spojite dijagonalne krajeve tako da dobijete lopte.
  3. Slažite ih na lim i premažite rastopljenim maslacem. Stavite ih u lagano zagrijanu pećnicu da počnu rasti, a zatim pojačajte temperaturu i pecite oko pola sata.
  4. Gotove pospite šećerom u prahu.

Komentari

  1. Pozdrav! Upravo sam sinoć spremala buhtle po ovom receptu. U tekstu recepta se nidgje ne spominje mlijeko, a navedeno je u sastojcima. Kada sam k svemu dodala i 350 ml mlijeka, morala sam dodati još 130 g brašna jer je tijesto bilo premekano.

Tvoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte